Friday, 1 January 2010

Jippi, nå har det kommet.

Endelig. På Mandag fikk jeg kamera jeg har ventet en stund på.

Vi kjøpte det for en stund siden men det kom endelig fram til meg denne uka og jeg kunne begynne å lære litt mer om det. Men jeg visste ikke det skulle bli så vanskelig å vente helt til slutten av Januar før jeg kunne prøve det ut ordentlig ved å ta bilder. Vi bestilte objektiver en stund etter kamerahuset og betalingen ble rotet til av Ebay så vi får de ikke før i slutten av Januar. Det er lenge det!
Det gjorde nesten vondt. Det hørtes sikkert kjempe teit ut og Mr J. bare lo og sa whatever når jeg sa det. he he he..
Men det er sant, det kriblet skikkelig i fingrene, ja hele kroppen.

Så da jeg fant et 50mm f/1.8 objektiv på Finn til en billig penge og han som skulle selge det bodde i Ski, som bare er 45 min unna klarte vi ikke å la være. Hvis ikke vi vil beholde det kan vi bare selge det igjen men etter å ha prøvd det og sett anmeldelser på det så tror jeg vi beholder det en stund iallefall. Selv om det er en gammel modell og det var litt kronglete å få til å fungere ( det var vel heller mest vår skyld som ikke kjente verken kamera eller objektivet ) så tar det skarpe bilder og jeg syntes det er en bra linse til under tusenlappen (kr 1249 nytt)


Da vi skulle ut med barna og leke i snøen i går måtte jeg jo ta det med. Det var ikke så lett å få tatt bilder siden jeg hadde hele tiden iallefall hadde et barn å passe på så det ikke ble kjørt ned av andre barn eller folk på ski. Så noen av bildene ble litt langt unna siden jeg måtte flytte på meg da de kom nærmere. Men jeg fikk prøvd litt da.
Og søte, lille Nadine ble en naturlig modell.
Selv om hun var veldig trøtt da jeg fikk lurt meg til å ta bildene og var ikke helt med på de første så smilte hun med en gang jeg sa: "Mamma bille!" Som betyr mamma tar bilde eller noe lignende. Det er det søteste smilet jeg vet om. Uten om de to andre barna da!

Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Dette er da svigerforeldrene mine og "broren" min. De syntes det er kjempe deilig med så mye snø og været har jo vært perfekt siden de kom.
Selv om de har hatt snø der de bor i England, noe som ikke akkurat er vanlig, så sier de ikke nei til masse snø her.


Bildet under er et utsnitt av bildet over.

Photobucket
Det kommer nok til å ta litt tid før jeg er vant med kamera men jeg tror ikke det blir noe problem å ha det gøy og lære det å kjenne.

Akkurat nå lager jeg pizza til svigers som de kan ha i kveld siden vi er bedt ut til Stian og Kathrine . Det gleder jeg meg veldig til , det er flere som er bedt også så det blir en kveld med venner :)

(Fordi bildene er små ser man jo ikke helt hvordan de er . De er jo best når de er større men sånn er det bare:) )

2 comments:

  1. gratulere med ny-camera!!! ;))

    ReplyDelete
  2. Gratulerer så mye! =)
    Det objektivet høres jo kjempebra ut, bra blenderåpning! Og 50(-60)mm er jo ypperlig til portrettfotografering syns jeg, og macro også om man vil, bare at man kommer litt for nærme og egentlig mister mye skarphetsdybde da....

    Hvilket objektiv har dere bestilt? *klems*

    ReplyDelete