Sunday, 27 December 2009

Foto dag i Oslo

Akkurat nå er jeg ferdig med å vaske opp mens Mr.J er ute med de to store barna. Det er så gøy å leke i snøen vet du.
Jeg har flere innlegg som jeg har ferdig og noen har vært ferdig i mange uker. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke bare legger de ut men det har nok noe med selvtilliten som er på bånn egentlig og jeg føler ikke de er bra nok..
Men nok om det, jeg bestemte meg i alle fall å legge ut denne fra en dag fylt med foto. Monica og jeg dro til Oslo på et lightroom kurs som vi begge hadde fått innbydelse fra Adobe om. Det MÅTTE vi bare være med på . Så vi dro med oss kameraene våre og reiste til Oslo fulle av håp om å lære noe nytt og nyttig.
Det gjorde vi også! Det varte bare i 3 timer og vi satt igjen med en følelse av at nå vil vi jo bare lære mer mer mer. Det er det jeg elsker ved foto, at man ALDRI er utlært. Man kan bestandig lære nye teknikker både når man tar bilde og i etterbehandling. Det jeg har lært har ikke kommet gratis. Jeg har lest og prøvd og lest og prøvd.. Man må gjøre begge deler ( de fleste da) Det hjelper ikke bare å vite hvordan et kamera fungerer, man MÅ ta bilder, masse bilder! he he..Det er da man blir bedre.

Vel tilbake til Oslo turen . Etter kurset var ferdig tok vi en tur rundt i Oslo for å ta litt bilder og her er resultatet:


oslolookingforsomething


myfavorittPhotobucketPhotobucket


Photobucket


Photobucket


Operaen i Oslo:
opera


opera4


opera3


opera


(reflections):

reflection


reflection2


reflection3


På vei tilbake til toget

Photobucket


Train

Vel det var vår lille tur ut. Ellers har jeg "lånt" kamera til Solveig. Hun hadde noen problemer med det som hun ville jeg skulle ta en kikk på. Så nå har jeg prøvd det ut i forskjellige situasjoner så det kan hende jeg legger ut resultatet av det en dag .
Nå skal Mr.J og jeg snart ut på kino. Det er lenge siden! Vi skal se Avatar. Jeg har hørt fra broren til Mr.J at den er grei å se så da får vi stole på det. Det som heller over til det spooky er ikke noe for meg gitt. Så vi gleder oss litt nå.

Ha en god dag!

12 comments:

 1. Er det sånne resultater man får etter 3 timer på LR-kurs, så melder jeg meg på med en gang!! Flotte bilder!!!

  ReplyDelete
 2. @ Arya: Det er ikke bare 3 timers LightRoom Kurs som gjør at de bildene ble flotte! Det hjalp litt at de bildene var fine fra starten av.. :) Kona mi er en naturtalent, synes jeg. Hun har tross alt bare brukt kamera i 2 år nå...

  ReplyDelete
 3. How's the new camera? "the dream" is realised finally... all you need now is for the lenses to arrive....

  ReplyDelete
 4. ...i love it!!!!!! it feels so nice to hold.. but you have no idea how frustrating it is to have to wait so long to try it out!!!!!! I call it desperation!!!!!! think i'm going crazy.... he he he

  ReplyDelete
 5. going crazy? hmmm

  glad you like it....

  ReplyDelete
 6. Liker veldig godt stemningen i bilde 1. Har du bare dratt ned fargene med saturation eller har du gjort noe mer? Det første bilde av Operaen var også stilig! Hvordan har du redigert det? :)

  Ha en flott kveld!

  ReplyDelete
 7. Wow! For noen kule bilder! Jeg liker svært godt bildeutsnittene dine og etterbehandlingern er både vakker og stemningsfull!

  ReplyDelete
 8. Hørtes kjempespennende ut, det kurset, og koselig med oslotur, du og monica!! ;))
  nydelige bilder, fortsett å skriv og legg ut bilder, anette ;D
  Hvordan går det med "banet" mitt? (cameraet mitt) er så spennt... kommer hjem om to dager ;) du er en knupp!!! stor klem<3<3<3<3<33<<3<3

  ReplyDelete
 9. Kurs i LR... åhh, det kunne jeg tenkt meg å vært med på også. Det var sikkert knallbra. Utrolig flotte bilder dere har tatt på Oslo-turen deres :)

  ReplyDelete
 10. Sv Caroline K: Hei! Takk for kommentar. På det første bildet har jeg justert litt på fargemetningen (saturation) ja og kontrasten.

  Det første bildet av Operaen har jeg justert i Lightroom. Bare litt lys justeringer og kontrast. Det er ikke så lett å forklare i en kommentar liksom:) Men jeg har bare prøvd meg fram ved å prøve forskjellige ting i LR. :)

  ReplyDelete